Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Pizza met kip

Bijna iedereen is gek op kip. Wanneer je dat combineert met een pizza krijg je dus hele lekker combinaties. Op deze pagina leggen we uit hoe je eenvoudig zelf zo’n gerecht kunt maken. Maar je kunt natuurlijk ook een pizza met kip bestellen en laten thuisbezorgen. Hiervoor kun je een bestelling plaatsen bij een Italiaanse pizzeria of 1 van de grote landelijke aanbieders zoals Domino’s of New York pizza.

Hoe kan ik deze pizza laten thuisbezorgen?

Wanneer je hebt besloten dat je een pizza laat thuisbezorgen kun je dat op verschillende manieren doen. Je kunt rechtstreek telefonisch een bestelling plaatsen, via de website van de pizzeria de bestelling doorgeven of via een platform zoals thuisbezorgd.nl een order doorgeven. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het afhalen van je bestelling. Het voordeel van thuisbezorging is natuurlijk dat alles snel en warm geleverd wordt aan huis. Zo kun je snel genieten van de verse kip en de andere ingrediënten.

Zelf een pizza met kip maken

Hieronder vind je uitleg om zelf een pizza met kip te maken. Alles maak je zelf. De saus maak je van verse groenten en na een kwartiertje in de oven staat er een heerlijke pizza op je te wachten. Lekker voor een herfstige binnen-hang-dag als het buiten regent en je lekker voor de buis series aan het kijken bent. Zo maak je iets lekkers en helemaal vers.

Pizzabodem maken
Ik heb ervoor gekozen om het bodemrecept redelijk authentiek te laten, waardoor de bodem gewoon van (tarwe)bloem wordt gemaakt.

  • 225 gram bloem of volkorenmeel
  • 140 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel gist

Naast bloem kun je ook volkorenmeel gebruiken voor de bodem. Als je dit doet, houdt er dan rekening mee dan je iets meer water nodig hebt. Volkorenmeel neemt namelijk meer vocht op dan bloem. Doe 10 – 20 ml extra water erbij.

Deeg maken met de broodbakmachine

Het deeg maak ik met behulp van de deegstand in de broodbakmachine. Doe het water en de olijfolie in de broodvorm. Doe de bloem eroverheen zodat het water helemaal bedekt is. Voeg suiker en zout in de hoeken toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe daar de gist in. Zet het programma op deegstand/pizzastand. Dit programma duurt 1,5 uur. Het is daarom belangrijk op te tijd te gaan beginnen. In die 1,5 uur zit tijd om te rijzen opgenomen, daar hoef je dan geen rekening meer mee te houden.

Ga je zelf het deeg kneden met de hand, reken dan ongeveer 10 – 15 minuten voor het kneden van het deeg. Maak er een bal van en laat het zeker een uur rusten, voordat je het deeg gaat gebruiken om een mooie bodem te maken. Doe er een theedoek overheen en zet het op een warme plek neer. Zorg ervoor dat je altijd voldoende bloem op het aanrecht strooit. Ik ben daar altijd te zuinig mee. Ook deze keer weer. Ik heb een prachtige ronde pizza gerold, alleen hij zit vastgeplakt aan het aanrecht. Zo jammer! Bij poging twee heb ik het zekere voor het onzekere genomen en het pizzadeeg gerold op een bakpapiertje. Dat maakt het lastiger om een mooie vorm te krijgen. Ik kreeg de pizza ook niet meer rond (zul je altijd zien). Het is een vierkant geworden.

Maken van de saus

Zet alvast de oven aan op 220 graden. Voor de pizzasaus heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 filet ansjovis en een eetlepel olie uit het blikje
  • rode ui fijngesneden
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 pakje passata
  • 3 tomaten

De saus maken

  1. Doe de olijfolie en de anjovisolie in de pan. Snijd één anjovisfilet fijn en doe dit bij de olie in de pan. Snijd de rode ui fijn en fruit dit aan. Laat de boter smelten. Doe nu de bloem erbij om een goede basis te maken. Er ontstaat een soort dikke pap. Bak dit even mee en voeg dan de passata en de tomaten in stukjes toe. Breng dit aan de kook en laat het vijf minuten pruttelen.
  2. Haal de pan van het vuur en blender met een staafmixer tot je een mooie egale saus krijgt. Let op dat het de juiste dikte heeft. Is het namelijk te dun (te veel water) dan wordt je pizzabodem niet gaar
  3. Deze saus kun je ook prima gebruiken als lasagnesaus.

Ingrediënten voor de pizza met kip zelf

  • kastanje champignons in plakjes
  • kip in reepjes ( 1 kipfilet)
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • geraspte kaas of rasp zelf kaas (wat je hebt liggen in huis) over de pizza

Het bereiden van de kip-pizza
Marineer de kip in een mengsel van olijfolie, knoflook en de verse rozemarijn. Bak daarna de kip in wat olijfolie in 5 minuten. Doe de laatste 2 minuten de champignons erbij. Haal van het vuur en zet het apart in een bakje. Smeer de eerder gemaakte pastasaus over de pizza. Zet de pizza in het midden van de oven op 220 graden. Bak de pizza eerst 10 minuten en doe dan de gebakken stukjes kip en champignons erbij. Strooi daaroverheen de geraspte kaas. Bak nog 5 á 10 minuten tot de pizza goudbruin is.