Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Pizza met dunne bodem

De echte Italiaanse pizza’s smaken toch wel het beste. Ze staan bekend om hun dunne bodem. Een pizza met dunne bodem bestellen kan eenvoudig door dit aan te geven bij de checkout. Vaak kun je kiezen tussen verschillende bodems (Italian style en American style bijvoorbeeld). De grootte van de pizza bepaald doorgaans ook welke soort bodem je krijgt bij de bezorgrestaurants en landelijke pizzeria ketens (25 cm (medium), 30 cm (Italian), 35 cm (Large) en 40 cm (XXL)). Soms zijn er ook speciale bambino pizza’s voor kleine kinderen.

Smaakverschil tussen de verschillende bodems diktes

Wat iemand lekker vindt is natuurlijk erg persoonlijk. Over het algemeen komen de gezondere pizza’s van de echte italiaan altijd op een dunne Italiaanse bodem. Op die manier komen de ingredienten ook echt beter tot hun recht. Het deeg is minder overheersend en je kunt echt genieten van de verse kazen, ham, sauzen en ander beleg. Deze pizza’s blijven prima warm en liggen minder zwaar op de maag. De dikke bodems bieden meer volume en zijn ideaal voor grote eters en mensen die houden van deze specifieke smaak.

Specifiek een dunne bodem bestellen

Wanneer je via thuisbezorgd een pizza besteld kun je in de bestelmodule aangeven welk formaat pizza en bodem je wilt bestellen. Eerst kies je een smaak en vervolgens kun je bij extra opties precies aangeven wat je wel en niet wilt. Bij veel pizzeria’s kun je ook nog extra ingredienten aan je pizza toevoegen in plaats van een standaard smaak. Als je besteld bij een echte Italiaanse pizzeria kun je er praktisch van uitgaan dat je een dunnen bodem krijgt met een formaat van zo’n 30 centimeter. Bij de grotere keuken, landelijke aanbieders of veelzijdige restaurants met meer wereldkeukens kan het voorkomen dat er gewerkt wordt met de minder dunne bodems zoals de Amerikaanse stijl. Informeer daarom vooraf goed of bekijk de afbeeldingen op de website.


Hoe wordt een dunne bodem gemaakt?

Een extra dunne, luchtige en knapperige bodem kun je maken door op 2 dingen te letten. Ten eerste de receptuur en ten tweede het uitrollen en gooien van het deeg om de perfecte vorm te krijgen. Dat laatste vereist oefening en handigheid. De echte speciaalzaak / Italiaan maakt daarom de echte traditionele bodems volgens authentieke recepten.