Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Biologische pizza

Ben jij een liefhebber van pure en natuurlijk ingrediënten? Dan moet je een biologische pizza bestellen. Deze producten worden gemaakt van uitsluitend hele gezonde biologische producten die vers van het land komen. De groenten zijn bijvoorbeeld onbespoten, vlees en vis wordt op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier geteeld / gekweekt en je kunt er zeker van zijn dat er geen kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen worden toegevoegd. Al met al dus een bewuste keuze.

Biologische pizza bestellen

Helaas kun je bij veel pizzeria’s niet aangeven dat je een pizza wilt bestellen met uitsluitend biologische ingrediënten. In de regels is het zo dat of alle pizza’s hebben dit keurmerk, of geen van de aangeboden producten in het assortiment heeft het. Het kan natuurlijk voorkomen dat bijvoorbeeld het vlees wel biologisch is, maar de groenten of de kazen niet. We spreken dan echter niet van een 100% puur product. Er zijn in Nederland zeker restaurant en pizzeria’s die 100% biologische werken. Sommige van deze producten zijn ook in de schappen van de supermarkt te vinden.

Zelf een duurzame pizza maken

Het is natuurlijk heel eenvoudig om zelf een pizza biologisch te maken. Dit kun je doen door de ingredienten te kopen bij een biologische supermarkt, marktkraam of webwinkel. Daarnaast kun je ook letten op de verschillende “kies bewust” labels in de winkels. Het deeg is vaak standaard als erg milieuvriendelijk. Het verschil zit hem dus vooral in het beleg. Kies altijd voor onbespoten groenten, verse seizoensproducten en het liefst van de lokale boer of teler. Ook vlees en vis kun je bestellen van een biologische leverancier. Deze bedrijven garanderen een goed dierenwelzijn, dienen geen hormonen of andere e-nummers aan hun voedsel toe en werken in de hele keten op een duurzame manier. Op die manier kun ook jij bijdragen aan een betere wereld.


Zijn biologische producten duur?

Nee, op deze manier koken hoeft niet duurder te zijn. Mensen denken vaak dat deze ingrediënten duurder zijn omdat dit vaak door plaatselijke boeren wordt gedaan. Echter wanneer dit op grote schaal geproduceerd wordt hoeft dat niet zo te zijn. Op die manier blijft je pizza betaalbaar.

Waarom moet ik biologische pizza’s eten?

Een goed biologische voedingsschema valt of staat met de juiste recepten. Verantwoorde recepten werken op twee manieren aan jouw perfecte gezondheid. Ze geven jouw lichaam maximale voedingsstoffen en ze verminderen en elimineren gifstoffen. De eerste reden is logisch. Natuurlijke plantaardige en dierlijke voeding die niet aangetast is door de hedendaagse chemische voedingsmiddelenindustrie zitten boordevol met essentiële voedingsstoffen. De tweede reden is net zo belangrijk, echter iets minder bekend bij een hoop mensen. Door het mijden van gifstoffen uit pakjes/zakjes en andere bewerkte voeding (ook bespoten fruit en groenten horen hierbij evenals vlees boordevol met hormonen etc.) begint ons lichaam te ontgiften. Onze cellen gebruiken minder energie in het gevecht tegen de gifstoffen, waardoor er meer energie overblijft om er beter uit te zien, ons beter te voelen en beter te presteren. Je kunt dus met een gerust hart een lekkere verantwoorde pizza eten.