Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Spelt pizza

Spelt wordt wel gezien als het vergeten graan. Het is een van de drie zogenaamde hoofdgroepen van het tarweras. Spelt is weer helemaal populair, en ook bij de pizza’s zien we het steeds meer gebruikt worden. Spelt meel is uitstekend om een lekkere bodem mee te maken. Het is lekker grof, hard en krokant. Een speltdeeg pizza zelf maken is een heerlijke afwisseling op een traditionele pizza!

Pizza met speltbodem bestellen

De grote pizzeria’s zoals Domino’s, Papa’s John en New York bieden helaas nog geen specifieke spelt-pizza’s. Wel zijn er glutenvrije, lactosevrije en vegan pizza’s beschikbaar. Maar dit is niet voor iedereen een oplossing. Bij de supermarkt vind je tegenwoordig wel een prima aanbod met spelt pizzadeeg. Onder andere van het bekende Tante Fanny vind je vers spelt pizzadeeg zodat je jouw eigen gerecht kunt klaarmaken. Hieronder vind je een lekker recept.

Zelf een pizza met speltbodem maken

Ingrediënten

 • 250 gram spelt meel
 • 25 gram verse gist
 • 1 theelepel honing
 • 180 ml lauwwarm water
 • 3 theelepels olijfolie
 • 1 theelepel zout

Bereiding

 1. Doe 10 gram van de gist in een kommetje en voeg de honing en het water toe en laat een paar minuten inwerken.
 2. Zeef vervolgens het speltmeel.
 3. Meng het speltmeel, olijfolie, zout en de rest van de gist met het water mengsel en kneed dit bij voorkeur met je handen. Het pizzadeeg moet zacht en een beetje plakkerig zijn, als het te plakkerig is voeg er dan extra speltmeel bij ong. 1 eetlepel per keer. Als het pizzadeeg te droog is voeg dan een klein beetje water toe.
 4. Leg het deeg op een bebloemd werkblad en kneed er met de hand een gladde ronde bal van. Leg het pizzadeeg in een met olie ingevette kom en wentel het een paar keer door de kom tot het deeg helemaal met olie bedekt is en dek de kom af met vershoudfolie.
 5. Laat het deeg ongeveer 30 min – tot een uur rijzen op een warme plek tot het pizzadeeg dubbel zo groot is geworden. Als de keuken erg koel is kun je ook de oven op een lage temperatuur zetten (ong. 40 C) en het deeg daar laten rijzen tot het dubbel zo groot is geworden.
 6. Als het deeg is gerezen kneed je het op een met meel bestrooid werkblad nog één à twee na.
 7. Je kunt nu gaan beginnen met het maken van de pizza! Beleg je pizza naar keuze en bak de pizza ongeveer 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 C.