Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Vegan pizza

Wil je graag een veganistische pizza bestellen? Ook als veganist profiteer je van het gemak van online bestellen en bezorgen. Bij de grote bezorgrestaurants vind je tegenwoordig een prima aanbod met plantaardige pizza’s zonder melk en ei maar met bijvoorbeeld een bodem van bloemkool. Op deze pagina vertellen we je er alles over. Ook vind je hier een overzicht van populaire pizzeria’s waar je de lekkerste vegan pizza’s kunt bestellen.

  • Vegan pizza’s zijn de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen
  • Pizza’s zonder dierlijke producten als melk, ei, ham en salami zijn ontzettend lekker
  • Onder andere Thuisbezorgd, New York en Domino’s hebben een uitstekend aanbod met veganistische pizza’s
  • Een veganistische pizza bestel je bij Domino’s al vanaf €5,99
  • Let op: wanneer je kiest voor plantaardig is de keuze wat beperkter. Populaire soorten zijn o.a. de Margharita, Funghi, Veggi en een lekkere scherpe pizza zonder dierlijke producten

Bij welke pizzeria’s kan ik veganistische pizza’s bestellen?

Goed nieuws voor iedereen die graag 100% plantaardig eet. Het aanbod met vegan pizza’s is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Steeds meer bezorgrestaurants hebben ook een (klein) assortiment met veganpizza’s toegevoegd. In de tabel hieronder vind je de beste pizzeria’s waar je eenvoudig en voordelig een plantaardige bestelling kunt plaatsen. Hier zijn de bezorgkosten bij inbegrepen. 

PizzeriaVanafprijsAanbod
New York Pizza€13,99Redelijk
Domino’s€8,95Redelijk
Thuisbezorgd€7,50Goed
Papa John’s€10,99Goed
VeganMasters€8,99Redelijk
Overzicht met vegan pizza’s in Nederland
Hoe worden plantaardige pizza’s gemaakt?

Een plantaardige pizza is natuurlijk vrij van dierlijke producen zoals ei, boter, zuivelproducten, vlees of vis. Maar hoe worden deze pizza’s dan wel gemaakt? Goed om te weten: de bodem wordt sowieso vaak al plantaardig gemaakt. Traditioneel wordt een bodem gemaakt met bloem, water, gist, zout en olie. Hier komen dus al geen dierlijke producten aan te pas. 

Is een vegan-pizza gezonder?

Ja, vaak is een veganistische pizza gezonder. Dat komt omdat er minder calorieën, minder zout en meer vezels inzitten. Vooral de populaire pizza met bloemkoolbodem is een stuk gezonder dan een normale.

Wat kost een vegan-pizza laten bezorgen?

Een volledige plantaardige pizza bestellen en laten bezorgen kan al vanaf €8,95 bij Domino’s.

Wat zijn lekkere toppings bij een plantaardige pizza?

Populaire keuzes zijn onder andere die Margaritha, Funghi, Veggi en hete pepers en vegan kip.