Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Pizza met dikke bodem

Hoe eet jij je pizza het liefst? Heb je een voorkeur voor een bepaalde smaak, type ingrediënten of pizza bodem? Wanneer we kijken naar de grote verschillen dan onderscheiden we grofweg de dunnen en de dikke bodem. Die laatste wordt ook wel de Amerikaanse bodem genoemd. Big Amarican tasty’s liggen in de supermarkten en worden ook steeds vaker door pizzeria’s gemaakt. Het zijn luchtige dikke bodems die rijkelijk worden belegd met diverse kaassoorten, sauzen en ingrediënten.

American style bodem pizza’s

Waneer iemand aan een pizza denkt hebben we vaak het beeld dat deze erg plat zijn. In europa’s was dit altijd vrij normaal, echter is dat in Amerika niet het geval. De pizza’s met dikke bodems zijn daar juist erg populair en gangbaar. Ze zijn in Nederland ook te bestellen in kleine maten (ronde de 25 cm) en grote maten (zoals de 35 cm XL). Over het algemeen eet je dus naar verhouding meer deeg ten opzichte van de dunnere versie. Een dikke bodem heeft al voordeel dat deze heel lekker knapperig zijn. Er wordt gebruik gemaakt van veel bloem of broodbloem, gist en olijfolie. Het deeg heeft even de tijd nodig om te rijzen.

De smaak van dikke bodems
Doorgaans is het zo dat mensen sneller vol zitten van dit type pizza. Dat komt door de hoeveelheid deeg die gegeten wordt. De smaak is echter overheerlijk. Van buiten zijn deze bodems heel knapperig en crispy, de binnenkant is echter zacht en smaakvol. Het houdt de warmte van de oven ook goed vast.

Online pizza met grote bodem bestellen

Ga jij via internet een bestelling plaatsen dan kun je vaak kiezen uit verschillende soorten bodems en groottes. Dit verschilt per pizzeria’s en per bezorgservice. De maat heeft soms invloed op het type bodem dat je zult ontvangen. Je kunt dan online vooraf uitzoeken door op de site de informatie te bekijken of door te kijken naar de beschikbare productafbeeldingen. Een normale bodem wordt bij Domino’s of New York pizza vaak gezien als een dikke bodem. Het alternatief is de dunne Italian style bodem.


Hoe wordt een dikke pizzabodem gemaakt?

Vaak zijn de bestanddelen van de bodems hetzelfde maar zijn de hoeveelheden gist en bloem net even anders. Daarnaast moet het deeg lang rijzen om op te stijgen en geschikt te zijn voor het afbakken. Een dikke bodem maken kost dus vaak wat meer tijd.