Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Vegetarische pizza

Eet jij geen vis of vlees? Dan moet je een vegetarische pizza bestellen. Gelukkig zijn die er tegenwoordig genoeg. Bij de plaatselijke pizzeria kun je kiezen uit een groot assortiment aan vegetarische opties. Soms kun je ook bepaalde pizza’s iets aanpassen (ingrediënten wijzigen of toevoegen) om de pizza geschikt te maken. Zo kun je vlees of vis vervangen voor extra kaas, champignons of ander lekker beleg.

Bestel een pizza zonder vlees of vis

Bij de bezorgservices kun je vaak kiezen uit een lijst met meer dan 20 pizza’s en smaken. Daar zit altijd wel iets bij dat je lekker vindt. Vooraf weet je altijd zeker wat je thuisbezorgd krijgt omdat de menukaart een uitgebreide omschrijving van de ingredienten bevat. Zo kun je dus vooraf goed bekijken of er dierlijke ingrediënten worden gebruikt. Als jij de bestelling hebt geplaatst gaat de pizzabakker aan de slag en leveren ze de warme maaltijd bij je thuis af. Smullen maar!

Zelf een vega-pizza maken

Niets zo lekker als een goed gevulde pizza. Maar alleen vers en liefst zelfgemaakt. Vandaag maak ik een vegetarische pizza pesto met allerlei lekkere ingrediënten. De bodem heb ik deze keer gehaald, maar als je wat extra tijd hebt kun je deze ook prima zelf maken. Speciale bodems gemaakt van spelt bijvoorbeeld kun je krijgen bij de biologische winkels. Bijgaand recept is voor 1 pizza. Enjoy!

Vegetarische pizza opwarmen

Dit is een van mijn favorieten; de vegetarische pizza pesto. Normaal gesproken kies ik altijd voor tomatensaus als basis van mijn pizza, maar het gebeurde eens dat ik de tomatensaus was vergeten en toen pesto heb gebruikt als basis. Dit beviel me zo goed, dat dit een van mijn favorieten is geworden.

Ingrediënten:

  • pizzabodem (uit de supermarkt of vers gemaakt)
  • 1 bolletje mozzarella
  • bakje champignons
  • 1 potje groene pesto
  • bakje cherry tomaatjes
  • basilicum uit potje
  • oregano uit potje
  • peper en zout

De bereidingswijze van deze pizza

Zet de oven aan op 200 graden en laat deze 10 minuten voorverwarmen. Besmeer een pizzabodem ruim met groene pesto. Snijd de champignons in plakjes en leg ze op de pizza. Snijd ook de cherrytomaatjes in plakjes en leg deze op de pizza. Snijd de mozzarella in plakken en beslis hoeveel je op de pizza wilt hebben. Ik zou een 1/2 bolletje aanraden. Eindig met de kruiden. Strooi basilicum en oregano over de pizza en doe peper en zout naar smaak erover. Top af met een klein beetje olijfolie. Niet te veel, want dan komt er teveel vocht op de pizza. Mocht je nog pijnboompitjes hebben liggen, dan zou je die er ook nog over kunnen doen. Altijd een lekkere smaak voor op de pizza, Doe de pizza 10-15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden en wacht tot de mozzarella gesmolten is. Eet smakelijk!