Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Koolhydraatarme pizza

Volg je een koolhydraatarm dieet? En wil je toch graag genieten van een lekker avondje pizza? Een lekkere koolhydraatarme pizza bestellen is dan de oplossing. De grote Nederlandse pizzeria’s bieden tegenwoordig een uitstekend aanbod met low-carb pizza’s. De grootste winst zit ‘m in de bodem. Hier wordt tegenwoordig slim op in gespeeld met onder andere de bloemkoolbodem. Op deze pagina lees je er meer over. Je vind hier ook een lekker recept zodat je jouw eigen koolhydraatarme pizza kunt maken.

Waar kan ik pizza’s met weinig koolhydraten bestellen?

De low-carb pizza is de laatste jaren sterk in opkomst. Een aantal jaren geleden werden de bloemkool pizza’s geïntroduceerd bij Domino’s en New York. Een revolutie!  Zo’n bloemkoolpizza is namelijk perfect om minder snelle koolhydraten te eten. Een andere manier om een koolhydraatarme pizza te maken is en bodem van bijvoorbeeld mozzarella, roomkaas, ei en amandelmeel. Zo bespaar je tot wel 85% koolhydraten ten opzichte van een normale pizza. Hieronder vind je populaire aanbieders:

 • New York Pizza Hot Veggie Bloemkool vanaf €10,99
 • Gezonde Veggi pizza met weinig koolhydraten bij Domino’s vanaf €9,95
 • Pizza met koolhydraatarme bodem bij Thuisbezorgd vanaf €7,50

Zelf een low-carb pizza maken

Misschien heb je het al vaak voorbij zien komen, maar het is ook gewoon super geniaal! Hoe kun je verantwoord eten, maar toch genieten van pizza? Nou gewoon; vervang de meelbodem door een bloemkoolbodem en je hebt een low-carb pizza. Vandaag laat ik jullie mijn variant zien.

Soms heb ik echt een verlangen naar pizza, maar helaas kan dat niet altijd. Daarom is dit een perfecte oplossing! De bloemkoolbodem pizza heb ik al vaak op internet voorbij zien komen, en ik maak het ook al een tijdje. Heel vaak kreeg ik de vraag: oh lekker, staat het recept op je blog? maar nee.. op de een of andere manier had ik dat niet tot nu! Want vandaag deel ik jullie mijn variant.

De bodem wordt standaard met bloemkool en mozzarella gemaakt, maar ik doe er nog Parmezaanse kaas bij voor wat meer smaak. Ook kan ik jullie alvast vertellen dat de bodem nooit knapperig zal worden, dan weten jullie dat alvast 😉 Maar lekker? Echt wel!

Wat heb je allemaal nodig voor 2 koolhydraatarme pizza’s?

 • 1 bloemkool
 • 1 ei
 • 50 gram mozzarella
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • peper en zout

Hoe maak je de pizza’s?

 1. Stop de bloemkoolroosjes in een blender en maal dit tot een soort ‘rijst’.
 2. Doe dit vervolgens voor 6 minuten in de magnetron (zo gaat het rauwe er een beetje af).
 3. Laat het eerst een beetje afkoelen. Doe de bloemkool ‘rijst’ in een oude theedoek om te wringen en knijp er zo veel mogelijk water uit (je gaat je verbazen hoeveel water er uit komt). Als het meeste water er uit is lijkt het een beetje op een bolletje deeg.
 4. Doe de uitgeknepen bloemkool weer in een bak en mix dit nu de rest van de ingrediënten!
 5. Leg op de bakplaat een vel bakpapier en verspreid het deeg over de bakplaat. Je kunt 1 grote pizza maken of gewoon 2 losse. Zorg dat het een dunne bodem wordt. Tip: druk het ‘deeg’ uit tussen een taartvorm, zo krijg je de perfecte ronde pizza vorm!
 6. Stop nu de pizzabodem(s) voor 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als er een goudbruin korstje opkomt! Nogmaals, ze zullen nooit knapperig worden, maar wel erg lekker.
 7. Na 20 minuten is de bodem klaar voor de heerlijke toppings! En dat verschilt natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Heb je de toppings erop gedaan, zet dan de pizza’s nog weer terug in de oven voor 10 minuten.