Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Pizza met bloemkoolbodem

Wie houdt er nu niet van pizza? Ik zou iedere dag wel pizza lusten, en met dit recept zou dat geen ramp zijn aangezien de bodem van bloemkool is gemaakt. De topping bij dit recept heb ik eenvoudig gehouden, maar je kunt het natuurlijk volledig naar je eigen smaak maken. De bloemkool-pizza is overigens ontzettend populair. Je kunt hem ook al vinden bij New York Pizza. En goed nieuws: zij hebben een uitgebreid bezorggebied: je kunt het laten bezorgen van boven in Leeuwarden tot Wageningen en Ridderkerk.

Pizza met mozzarella, tomaat, rucola en een bloemkoolbodem

Zet de oven op 200°C. Snij de bloemkool goed fijn en maal het in de blender of keukenmachine, de structuur moet vergelijkbaar zijn met die van couscous. Verdeel de gemalen bloemkool op een bakplaat bedekt met bakpapier. Doe de bakplaat met bloemkool ongeveer een half uur in de oven. Schep de bloemkool geregeld om zodat deze niet aanbrand. Zet de oven na 30 min. uit. Laat de ovendeur op een kier staan zo kan het geheel goed afkoelen (15 min.). Haal de bloemkool daarna uit de oven en doe deze in een thee- of kaasdoek. Breng de punten van de doek naar elkaar toe en draai de doek dicht. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

Zet ondertussen de oven weer op 180°C. Doe de bloemkool in een kom en voeg 2 eieren, een snuf zout en peper toe en meng dit goed. Vorm van dit geheel een pizzabodem op de bakplaat bedekt met bakpapier. Zet deze pizzabodem ongeveer 25 min. in de oven.

Voor de tomatensaus; snij de knoflook en sjalot goed fijn. Doe dit met een kleine scheut olijfolie in een pan. Stoof het geheel 2 min. en voeg de tomatenpuree, oregano, zout en peper toe. Laat dit 4 min. door pruttelen op een laag vuur.

Haal de bodem uit de oven en verdeel de tomatensaus gelijkmatig. Doe dit daarna ook met de mozzarella. Bak de pizza af in 20 min. Serveer de pizza met basilicum, tomaatjes en rucola. En klaar is je gezonde pizza! Bon Apetito!

Plaats een reactie