Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Gezonde pizza

Tegenwoordig is gezonder eten een trend waar steeds meer mensen zich aan willen houden. Door de weeks wordt er gekookt met groenten en ook in de weekenden wordt er minder gesnackt. Dat heeft ook consequenties voor de thuisbezorgd markt. Veel pizzeria’s spelen daarop in door gezonde pizza te verkopen. Deze producten bevatten minder calorieën, zout en suiker. Ook de vegetarische en veganistische varianten worden steeds populairder. Bij sommige bezorgrestaurants kun je zelfs per pizza bekijken hoeveel calorieën deze bevatten (net zoals op de verpakking van supermarktproducten).

Wat maakt een pizza goed voor het lichaam?

Wanneer een maaltijd heel veel groenten bevat, weinig zout en suiker en geen kunstmatige toevoegingen en e-nummers spreken we vaak van een gezond gerecht. Een healty pizza is dus laag in de calorieën, bevat weinig tot geen vlees en wordt gemaakt met biologische kazen.

Zelf een gezonde pizza maken

Wie beweert er dat een makkelijke maaltijd ongezond moet zijn? Probeer vanavond dit lekkere pizza recept uit! Laat je betoveren door de eenvoud van de gezonde kant van de Italiaanse keuken en kies voor een eenvoudig pizza recept op basis van heerlijke én goedkope ingrediënten! Ben je bang dat je met een makkelijke maaltijd niet genoeg belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt? Dan is de tijd ongetwijfeld rijp om met dit voedzame pizzarecept aan het werk te gaan. Vergeet ook niet dat kinderen dol zijn op heerlijke pizza recepten! Waarom zou je je kinderen dan ook niet trakteren op een gezonde en makkelijke maaltijd op basis van dit pizza recept?

Ingrediënten

 • Een zakje verse basilicum (ongeveer 15 gram)
 • Drie eetlepels (olijf)olie
 • Driehonderd gr verse spinazie
 • Een courgette (dunne plakken)
 • Een aubergine (dunne plakken)
 • Twee pizzakits (400 gr saus + 200 gr deeg, koelvers). Dit pizza recept vertrekt op basis van kant-en klare tomatensaus en pizzadeeg. Niets houdt je natuurlijk tegen om de saus en het deeg zelf te maken.
 • Tweehonderd gram gemalen geitenkaas.

Bereidingsinstructies healthy pizza

 1. Met dit pizza recept bereid je in een mum van tijd een makkelijke maaltijd. Als eerste stap verwarm je de oven op 220 graden. Verwijder de blaadjes van de basilicum en snij de steeltjes fijn.
 2. Verwarm twee eetlepels (olijf)olie in een wok en roerbak de steeltjes van de basilicum met de spinazie totdat al het vocht uit de spinazie is verdwenen. Met veel groentjes vorm je dit pizza recept om tot een eenvoudige en gezonde makkelijke maaltijd. Laat de steeltjes en de spinazie daarna uitlekken in een vergiet.
 3. Smeer de rest van de olie uit over de aubergine en de courgette. Breng de twee groenten op smaak met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de groenten.
 4. Rol het pizzadeeg uit en plaats je pizza’s op een bakplaat. Vergeet de bakplaat niet te bekleden met bakpapier. Niemand houdt immers van een makkelijke maaltijd die aan je bakplaat kleeft.
 5. Bestrijk de pizza’s met de tomatensaus en voeg de spinazie en de basilicum toe. Werk dit pizza recept daarna af met de gegrilde courgette en aubergine. Bak de pizza’s een klein kwartiertje in het midden van de oven.
 6. Wanneer deze heerlijke en makkelijke maaltijd klaar is, kan je naar eigen wens geitenkaas toevoegen.

Een makkelijke maaltijd hoeft helemaal niet ongezond te zijn; dat bewijst dit pizza recept met verve. Vergeet ook niet dat je een pizza recept keer op keer kan aanpassen naar je eigen wensen! Op die manier creëer je dag na dag een makkelijke maaltijd met het pizza recept dat je zelf hebt geperfectioneerd.