Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Pizzabodem met sesamrand

Ik heb zin in pizza. Niet uit de supermarktpizza, want die geeft me nooit voldoening. Gewoon een zelfgemaakte pizza met vers beleg! Nu kun je natuurlijk kant en klare bodems kopen. Dat doe ik soms ook als ik wat minder tijd heb, maar het allerlekkerst en gezonds is om zelf je eigen eten te maken. Dan weet je wat er in is gegaan en kun je het zo lekker maken als je zelf wilt! In dit blog geef ik een recept voor het maken van een pizzabodem met als extraatje een rand van sesamzaad!

Het maken van de bodem met sesam

Ik ben de keuken in gegaan om zelf een pizza bodem te maken. Deze dient als basis voor een vers gemaakte pizza! Je hoeft geen grote keuken te hebben, maar het is wel handig als je bijvoorbeeld een keukenweegschaal hebt. Ik heb onze keukenweegschaal gekocht bij de Blokker voor 25 euro. Deze zijn ook wel goedkoper te krijgen. Ik vind het echt een must voor in iedere keuken.

Daarnaast is een deegroller erg prettig. Deze kun je overal kopen. Dit is een eenmalige aanschaf voor een paar euro en die hoef je nooit meer te vervangen. Handig voor als je vaker Italiaanse gerechten maakt, waarbij je deeg moet m

Ingrediënten voor sesam bodem

  • 175 gram tarwebloem
  • 200 gram witbrood meel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel instant gist
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 225 ml warm water
  • handje sesamzaad

Recept pizza bodem met sesam

Doe de tarwebloem en het pizzabodem meel in een grote kom en vermeng dit door elkaar. Haal 150 gram uit de bak en zet dit apart in een schaaltje. Dit heb je later weer nodig. Doe de suiker, zout en gist bij het meelmengsel in de grote kom en roer deze er door heen. In een aparte kom roer je de olijfolie en het water door elkaar. Voeg dit mengsel langzaam toe aan het meelmengsel en roer goed met een vork. Meng daarna het restant van de meel door die je apart had gezet.

Kneden en rusten
Was je handen goed en kneed het deeg met je handen. Doe dit 10 minuten. Het deeg moet glad zijn en elastisch. Wikkel de bol deeg in een plastic folie en het deeg rusten. Het beste is om het deeg 1,5 tot 3 uur te laten rusten, zodat het deeg kan rijzen tot het dubbele volume.

Rollen en vormen
Verdeel het gerezen deeg in drie porties en maak er balletjes van. Doe wat bloem op het aanrecht, zodat je deeg niet gaat plakken. Maak platte schijven van iedere bal en rol ze uit tot een dunne plaat. Vouw de rand om en besmeer deze met wat olijfolie. Neem wat sesamzaad in je hand en besprenkel de rand van de pizza met de sesamzaadjes.

Pizza beleggen
De bodem is klaar om te gaan beleggen en af te bakken. Je kunt bijvoorbeeld deze pizza Romana en Pizza gehakt maken of liever een pizza met kip.

Plaats een reactie