Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Soorten pizza’s

Zoals je weet zijn er honderden soorten pizza’s. Dit gaat van een pizza Margherita tot Quattro formagi tot een pizza Hawaii. Maar dit zijn alleen nog maar de bekende Italiaanse pizza’s. Er zijn nog veel meer pizza’s die je in Nederland kunt bestellen, maar welke? Hier een lijstje met de meest bekende soorten pizza’s:

Welke populaire soorten zijn er allemaal?

Wie regelmatig naar de pizzeria gaat is waarschijnlijk wel bekend met de verschillende soorten pizza’s. Voor de mensen die wat minder vaak gaan is het echter lastiger en in dat geval zijn al die Italiaanse namen niet altijd even duidelijk. Op deze site staan recepten en hier worden de klassiekers opgesomd:

 1. Pizza Margherita: De Pizza Margherita is vernoemd naar koningin Margaretha van Italië en het is de meest eenvoudige pizza met tomaten, mozzarella en basilicum.
 2. Pizza ai Funghi: Een Pizza ai Funghi is net als de Pizza Margherita een vrij eenvoudige pizza. De Pizza ai Funghi is belegd met tomaten, kaas en champignons.
 3. Pizza Salami: De Pizza Salami heeft gelukkig voor ons Nederlanders een vrij eenvoudige en veelzeggende naam. De pizza is belegd met tomaten, kaas en salami.
 4. Pizza Quattro Formaggi: Voor de echte kaasliefhebbers is er de Pizza Quattro Formaggi. De pizza heeft een wat moeilijkere naam, maar het is toch een vrij bekende en populaire pizza in Nederland. Er worden vier soorten kaas gebruikt op de pizza, namelijk gorgonzola, mozzarella, pecorino en taleggio.
 5. Pizza Hawaï: Voor mensen die van een zoete pizza houden is de Pizza Hawaï waarschijnlijk een goede keuze. Op de Pizza Hawaï vinden we tomaten, kaas, ananas en in sommige gevallen ham.
 6. Pizza Frutti Di Mare: Een wat minder populaire pizza in Nederland, maar dat maakt hem niet minder lekker. De Pizza Frutti Di Mari heeft een beleg bestaande uit tomaten, kaas en diverse zeevruchten.
 7. Pizza Al Tonno: De Pizza Al Tonno moet het net als de Pizza Frutti Di Mare van de zee hebben. In dit geval zijn de zeevruchten ingeruild voor tonijn en in sommige gevallen ui.
 8. Pizza Caprese: Een pizza met ingrediënten die veel doen denken aan de Pizza Margeritha. De mozzarella is echter vervangen door oude buffelmozzarella waardoor de pizza een andere smaak heeft.
 9. Pizza calzone: Een calzone is een dubbelgevouwen pizza, gevuld met een basis van tomaat en mozzarella en verlekkerd door diverse andere ingrediënten. De pizza calzone is ook makkelijk online te bestellen bij pizzeria’s.
 10. Pizza lahmacun: Een lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is een gerecht die geserveerd kan worden in de vorm van een wrap, maar ook in de vorm van een pizza. Een lahmacun bevat lams- of rundergehakt, citroen, tomaat, sla, pepers, ui, peterselie, koriander en af en toe augurk.
 11. Pizza Dürüm: Een pizza Dürüm is een gerecht uit Turkse keuken. Dit kan in de vorm van een pizza of een wrap zijn en is belegd met Döner Kebab, sla en/ of fetakaas. Deze wordt eveneens lekker warm bij je thuisbezorgd.

 

Wat is een Amerikaanse pizza?

Een Amerikaanse pizza is een pizza met een dikke, luchtige bodem. Door de lucht in de bodem blijft de pizza langer warm dan de meeste andere pizza’s. De Amerikaanse pizza is meestal belegd met vlees, veel kaas en diverse groenten. In Nederland zijn meerdere pizzeria’s die Amerikaanse thuisbezorgen, dus bestel je Amerikaanse pizza online.