Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Recept lasagne met geitenkaas

  • 500g bieten
  • 200g geitenkaas
  • 200ml magere kwark
  • 1 pak lasagnevellen
  • 2 eieren

Geitenkaas is helemaal hot. Het is de laatste jaren niet meer weg te denken van de menukaarten. Vooral de salades worden overspoeld met geitenkaas. Je kunt ook eens proberen om een creatieve wijze het de kaas te gebruiken. Wat dacht je van lasagne geitenkaas?

Productie geitenkaas

Geitenkaas wordt gemaakt van geitenmelk. Deze melk is echter maar beperkt houdbaar, waardoor er vaak kaas van wordt gemaakt. Geitenkaas is witter van kleur dan kaas gemaakt van koeienmelk. Deze kazen worden in kleinere rondjes gemaakt en zijn tevens kruimeliger van structuur. De blokken van 500 gram zijn hierdoor na een kleine twee weken al te eten. In de lasagne geitenkaas maken we een mengsel van de kaas, waardoor de specifieke smaak  door het gehele gerecht aanwezig is.

Lasagne is overzichtelijk

De lasagne geitenkaas is net zoals alle lasagnegerechten heel overzichtelijk. Je kunt namelijk alle ingrediënten van te voren klaarmaken. Daarna is het de lasagne in een ovenschaal opbouwen. De oven doet de rest van het werk, waardoor je nog tijd hebt om bijvoorbeeld een salade te maken of rustig te ontspannen van een lange dag werk.

Lasagne geitenkaas bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal alvast in met olie
  • Kook de bieten en snijd ze daarna in dunne plakken
  • Gebruik een waterkoker om 100 à 200 milliliter water te verwarmen.
  • Verkruimel de bol geitenkaas in kleine stukjes
  • Giet het verwarmde water met kleine hoeveelheden over de geitenkaas, om de geitenkaas alvast wat te laten oplossen. Roer het door met een spatel zodat het als een zalfje wordt
  • Breng het op smaak met zout en peper en voeg de kwark toe. Roer het geheel daarna weer door
  • Nu is het tijd om de lasagne geitenkaas op te gaan bouwen
  • Bedek de bodem van de overschaal met een laag van de geitenkaassaus. Leg hier een laag lasagnevellen bovenop en daarna een laag bieten. Strijk hier weer een laag geitenkaassaus overheen en bouw zo verder.
  • Om bovenop een krokant laagje te krijgen gebruik je het laatste restantje van de geitenkaassaus. Hier voeg je twee eieren, peper en zout aan toe. Dit giet je tenslotte over je bouwwerk heen.
  • Zet het 25 minuten in de oven en je lasagne geitenkaas is klaar!