Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Recept pasta met kip

Heb je zin in heerlijke pasta met kip? Dan hebben we hier het recept voor je zodat je pasta met kip klaar kunt maken! Er zijn verschillende soorten pasta met kip die je klaar kunt maken, maar een favoriet van velen is toch wel de pasta met kip, courgette en champignons. Het wordt ook wel gezien als de rijk gevulde spaghetti die je gaat eten op de drukke doordeweekse avonden! Wil jij de pasta met kip klaarmaken? Dan hebben wij de bereidingswijze voor je. Het behoort tot de categorie hoofdgerechten en het is geschikt voor vier personen. In totaal bevat het 590 kcal voedingswaarden en je kunt het in 20 minuten bereiden. Dus heb je het een keer druk en wil je toch een goede en gezonde maaltijd klaarmaken die snel klaar is? Dan is pasta met kip een goede keuze. Je kunt er vast en zeker geen genoeg van krijgen als je het eenmaal hebt klaargemaakt en hebt geproefd. Maar eerst maar eens de pasta met kip bereiden.

Ingrediënten pasta met kip recept

Als je de pasta met kip klaar gaat maken dan heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 500 g kipfilet
 • 4 el olijfolie
 • 1 ui
 • 300 g spaghetti
 • 1 courgette
 • 250 g champignons
 • 1 tl gedroogde oregano
 • 125 ml zure room

Keukenspullen pasta met kip

Voor het klaarmaken van de pasta met kip heb je ook keukenspullen nodig: wok, messen, borden, snijplank.

Bereidingswijze pasta met kip

Voor het bereiden van de pasta met kip kun je ons stappenplan  gebruiken en dan zet je overheerlijke pasta met kip op tafel! Lees onze stappen door en dan kun je je eigen pasta met kip vandaag nog maken.

 1. Om te beginnen met het maken van de pasta met kip snijd je de kipfilet in reepjes. Dan verhit je de helft van de olie en dit doe je in de wokpan. Je gaat het geheel nu roerbakken en daarin zijn de reepjes kip in 5-6 minuten gaar. Vervolgens neem je de kip uit de wok.
 2. Je kunt nu de ui snipperen. In de tussentijd verhit je de rest van de olie in de wok en je fruit daarin de ui op laag vuur tot hij goudgeel is.
 3. Dan kook je de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar is.
 4. Pak vervolgens de courgette en snijd deze in halve plakken.
 5. Dan maak je de champignons schoon met keukenpapier en dan halveer je deze.
 6. Vervolgens draai je het vuur onder de wok hoog en dan schep je de courgette en de oregano bij de ui. Dan bak je het geheel in twee minuten of drie minuten en dit doe je omscheppend.
 7. Vervolgens neem je de champignons en deze doe je er bij en dan roerbak je het geheel nog 2-3 min.
 8. Dan kun je de kipreepjes 1 minuut mee verwarmen en dan breng je het geheel op smaak met peper en zout. Je kunt hierbij zelf bekijken hoeveel je lekker vindt. Begin met een beetje peper en zout en wanneer het nog wat flauw is kun je altijd wat meer peper en zout toevoegen aan de pasta met kip.
 9. Als je dit allemaal hebt gedaan giet je de spaghetti af en schep je de zure room erdoor heen. Dan breng je het geheel op smaak met peper en zout.
 10. Je verdeelt de pasta over borden en dan schep je de gebakken groenten met kip erover en ernaast. Je hebt nu je heerlijke pasta met kip klaar en deze is nu klaar om gegeten te worden.

Tips pasta met kip

Mocht je nu nog wat pasta met kip over hebben, laat het dan goed afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Vervolgens kun je het de volgende dag opwarmen en dan kun je deze pasta met kip nuttigen. Als je het een keer druk hebt kun je ook wat meer maken zodat je er met je gezin twee dagen van kunt eten. Het opwarmen heb je de volgende dag zo gedaan en je hebt gemakkelijk, gezond en lekker eten met de pasta met kip.