Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Recept spaghetti met zalm en garnalen

Recept van de dag; spaghetti met zalm en garnalen! Een makkelijk en voedzaam spaghetti recept dat liefhebbers van al het goede uit de zee helemaal wild maakt. Net zoals altijd bestaat ons recept van de dag uit een Italiaans gerecht dat makkelijk te bereiden valt; op die manier kan iedereen genieten van dit veelzijdige spaghetti recept. Vergis je niet; het is niet omdat het gaat om een spaghetti recept, dat je niet je handen uit de mouwen zal moeten steken. Heel wat veelzijdige recepten met spaghetti vereisen wat kooktalent, maar vandaag houden we het toch lekker eenvoudig. Ben je geen held in de keuken? Geen probleem; dit spaghetti recept kan maar moeilijk mislukken! Ben je trouwens nog op zoek naar andere leuke en creatieve recepten? Hou dan zeker snellepizza.nl in de gaten!

Spaghetti con salmone e gamberi!

Net zoals bij de meeste maaltijden die je in de Italiaanse keuken kan vinden, lukt het dit spaghetti recept moeiteloos om sobere producten te koppelen aan een complexe smaak. Het eindresultaat is dan ook niets minder dan een overheerlijke maaltijd waarin het beste van de Italiaanse keuken wordt gecombineerd. Ons recept van de dag? Spaghetti met zeevruchten!

Ingrediënten

  • 400gr spaghetti
  • 300gr zalmfilet
  • 120 gr gekookte garnalen
  • Zes rijpe tomaten
  • 200 ml droge witte wijn
  • 150 ml room
  • Basilicum
  • (Olijf)olie
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Dit spaghetti recept staat in een wip en zucht op tafel! Klaar om te koken?

Bereiding spaghetti met zalm en garnalen

  • Warm wat (olijf)olie op in een ondiepe pan. Wanneer de olie heet is, plaats je de zalm met het vel naar boven in de pan. De wijn mag nu over de vis; voeg meteen ook peper en zout toe. Wat is dit spaghetti recept toch culinair. Bak de vis lekker gaar.
  • Verwijder de zalm en voeg de fijngesneden tomaten en de room aan het kookvocht toe. Laat de saus nu even inkoken. We zijn bijna aan het einde van dit recept van de dag.
  • Breng een grote kookpot met water aan de kook. Vergeet niet; voor 250gr pasta heb je een liter water nodig! Gebruik deze tip ook in andere spaghetti recepten.
  • Verwijder het vlees van de vis. Voeg het vlees en de garnalen toe aan de saus. Dit spaghetti recept gaat smullen.
  • Wanneer de pasta gaar is, meng je de koolhydraten met de saus. Werk af met wat Parmezaanse kaas.