Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Recept vegetarische pasta

Hier en daar hoor je weleens opperen dat de Italiaanse keuken amper vegetarische recepten kent. Sterker nog; er zijn chefs die beweren dat vegetarische pasta helemaal niet lekker is! Met deze vegetarische pasta geven we hen en alle andere ongelovigen lik op stuk! Vegetarische recepten met pasta zijn overheerlijk; niet in het minst omdat je de kans krijgt te werken met heerlijke producten, maar ook omdat je vegetarische recepten met pasta moeiteloos koud kan eten! Ben je zelf geen overtuigd vegetariër, maar wil je graag wat meer groenten in je eetpatroon verwerken? Ontdek vandaag nog hoe eenvoudig het is om een smaakvolle vegetarische pasta klaar te maken! Geniet nu van de rijkdom van vegetarische recepten!

Ingrediënten Vegetarisch recept: winterse vegetarische pasta met walnoten en gorgonzola

  • 400 gr penne
  • 3 dl room
  • 200 g gorgonzola
  • 100 gr walnoten
  • peper en zout

Bereidingswijze vegetarische pasta

  • Breng een grote kookpot met water aan de kook. Vergeet niet; voor 250gr pasta heb je een liter water nodig! Als je dat wilt, kan je ook wat zout aan het water toevoegen.
  • Wanneer het water kookt, voeg je de pasta toe. Laat de pasta al dente (beetgaar) koken. Neem een vergiet en spoel de pasta af met wat koud water.
  • Warm de room op in een steelpannetje. Wanneer de room het kookpunt nadert, voeg je beetje bij beetje de gorgonzola toe. Blijf krachtig roeren zodat de kaas helemaal wordt opgenomen. In Italië zweert men bij gorgonzola in vegetarische recepten! Probeer maar eens een vegetarische lasagne met gorgonzola!
  • Snij de walnoten in grove stukken en voeg ze toe aan de saus. Kruid het geheel af met peper en zout. Het klopt dat je vaak extra kruiden moet toevoegen aan vegetarische recepten om ze op smaak te brengen, maar dankzij de rijke kaas moet dat nu niet!
  • Meng de pasta met de saus en serveer in een diep bord. Werk af met wat extra stukjes kaas.

Hoe kan ik eenvoudig veganistisch eten?

Deze vegetarische pasta is een lekker gerechtje dat het beste tot zijn recht komt in de winter. Wil je genieten van dit vegetarische recept in de zomer? Vervang de walnoten door kerstomaatjes. Smelt de kaas ook niet in de room maar brokkel de gorgonzola over de pasta heen. Gorgonzola is trouwens een heuse smaakmaker voor heel wat vegetarische recepten uit Italië. Wil je graag nog wat extra winterse groenten toevoegen aan deze vegetarische pasta? Ga dan voor broccoli! Durf jij nog te beweren dat de Italiaanse keuken geen vegetarische recepten kent?