De pizzarette is een gourmet voor pizza’s, maar dan zonder de ongemakken van een reguliere gourmet. U heeft er een in huis gehaald, dus het pizza bakken kan beginnen! Omdat u uw pizza’s zelf kunt beleggen, zijn er oneindig veel mogelijkheden om ze te beleggen: verschillende combinaties qua groente en vlees. Daarom voor u hier drie recepten die u kunt uitproberen met de pizzarette; hoe u de tomatensaus bereidt en welke toppings u daarna kunt gebruiken. De recepten leest u hieronder. De basis van een pizza is natuurlijk de tomatensaus, en als u zelf met de pizzarette aan de slag gaat, heeft u dat ook zeker nodig. Tomatensaus maken kan op meerdere manieren, en dit is er een van. Tomatensaus maken is niet moeilijk, maar u moet wel de juiste ingrediënten in huis hebben. Dit heeft u nodig:
- Een klein bekertje crème fraîche, 125 gram is genoeg.
- Een blikje gepelde tomaten
- Kruiden: peper, oregano en zout
Als u eenmaal de ingrediënten hebt, is de rest niet lastig. Meng de crème fraîche en de gepelde tomaten tot het goed gemengd is en de crème fraîche niet meer zichtbaar is, omdat dit gemengd is met de tomaten. Daarna kunt u naar eigen smaak peper en zout toevoegen. Vergeet ook de oregano niet, en pas op dat u er niet teveel in doet, want anders gaat de oregano overheersen en proeft u de tomaat niet goed meer. Als u van plan bent om veel pizza’s te gaan bakken, is het verstandig om genoeg tomatensaus in huis te hebben.
De tomatensaus is klaar, tijd om de pizza’s te gaan maken! Hieronder vindt u drie recepten voor de pizzarette.
Rijk gevulde gezonde pizza
- Tomatensaus
- Italiaanse kruiden
- Prei
- Ui
- Paprika
- Tonijn
- Ham
- Geraspte kaas
Als eerste bakt u de gesneden prei, paprika en ui voor. Dit kan in bijvoorbeeld een wokpan. Zo zijn de groenten gaar als u de pizza straks uit de pizzarette haalt. Als die klaar zijn, smeert u de pizzabodem in met tomatensaus. Daarop legt u een plakje ham en wat tonijn en de groenten, en vervolgens strooit u daar de kaas overheen. Dan nog wat Italiaanse kruiden erop en in de pizzarette. Als de kaas gesmolten is, is uw pizza klaar.
Een snelle pizza Margherita
- Tomatensaus
- 1 blikje gepelde tomaten
- Mozzarella
Om te beginnen laat u de mozzarella en de gepelde tomaten uit blik goed uitlekken, anders wordt uw pizza zompig. Daarna smeert u de bodem in met tomatensaus, en daarop legt u de gepelde tomaat. Dan legt u er kleine plakjes mozzarella op, en zet u uw pizza in de pizzarette. Als de rand mooi bruin is, is uw pizza klaar.
Pizza met zeevruchten en vis
- Tomatensaus
- Tonijn
- Bakje mosselen
- Mozzarella
- Ui
U start met het uitlekken van de tonijn en de mozzarella. Als u dat gedaan heeft, snijdt u de ui in ringen. U smeert dan de tomatensaus op de pizza, en daarna belegt u de pizza met kleine plakjes mozzarella. Dan is het tijd voor het echte beleg: verdeel de tonijn met een vork over de pizza, en leg daarna de mosselen erop. Paar minuten bakken in de pizzarette, en klaar is uw pizza
U kunt deze recepten nog uitbreiden of ingrediënten weglaten. Blijf vooral experimenteren met uw pizza’s, zo ontdekt u de lekkerste combinaties. Eet smakelijk alvast!
Als u eenmaal een pizzarette in huis hebt, kunt u naar eigen smaak pizza’s maken. U kunt gaan voor een makkelijke pizza margherita, maar veel leuker is het om te variëren met ingrediënten. Daarom hier twee recepten die u kunt uitproberen met de pizzarette.
pizza Calzone
Een pizza Calzone is een dubbelgeslagen pizza. Een kleine pizza Calzone die u met de pizzarette maakt, is heerlijk als tussendoortje. U kunt verschillende soorten pizza’s Calzone maken, hieronder wat voorbeelden van ingrediënten die u kunt gebruiken:
- tomatensaus
- salami
- ham
- mozzarella
- Parmezaanse kaas
- Mozzarella
- Spekreepjes
- Champignons
En u heeft voor elke pizza Calzone een ei nodig. Laat de pizzarette op temperatuur komen. Rol daarna het deeg zodat het dun wordt, want een pizza Calzone van dik deeg wordt niet gaar. Als u bijvoorbeeld een pizza Calzone carbonara wilt maken, smeert u eerst de tomatensaus uit over het deeg. Daarna belegt u de pizza voor een kwart met salami, pancetta spek, ui, rosbief, Parmezaanse kaas en een voorgebakken en in stukjes gesneden eitje. Hierna komt het lastigste: de pizza dubbelvouwen zodat het een Calzone wordt. Als de pizza voor een kwart belegd is, leg je er de lege helft overheen. Check of de randjes op elkaar liggen en er geen ingrediënten tussen zitten. Gebruik een beetje water als de randjes niet willen plakken en druk ze aan met een vork. Bestrijk daarna de pizza met een losgeklopt ei zodat hij bruin wordt. Laat de pizza in de pizzarette tot hij bruin geworden is, en dan alvast: eet smakelijk!
Knoflookbroodjes
U hoeft in de pizzarette niet per se pizza’s te maken: knoflookbroodjes zijn ook een smakelijke optie. Bijvoorbeeld voor ‘s avonds op de bank terwijl u film kijkt of voor tussendoor. Voor deze knoflookbroodjes heeft u de volgende ingrediënten nodig:
- Een kleine pizzabodem voor in de pizzarette
- Geperste of vers gehakte knoflook
- Geraspte Parmezaanse of Mozzarella kaas
- Kruidenboter
Zorg er eerst voor dat de pizzarette goed warm en dus op temperatuur is, zodat uw knoflookbroodje gelijk in de pizzarette kan als hij klaar is. Daarna legt u de kleine pizzabodem op de spatel die bij de pizzarette zit. Dan smeert u een beetje kruidenboter in het midden van de bodem. Let erop dat u niet teveel en niet te weinig kruidenboter gebruikt, want anders heeft het broodje geen smaak of loopt de kruidenboter als hij smelt van het broodje af. Gebruik geen boter op de rand, want die moet krokant worden. Doe een beetje knoflook op de kruidenboter, ook hier niet te veel of te weinig. Strooi daarna de kaas op de knoflook en dek het als het ware daarmee af. Plaats daarna de spatel in de pizzarette. Laat het broodje ongeveer acht minuten in de pizzarette zitten, en laat het daarna een minuutje afkoelen. Daarna kunt u genieten van uw knoflookbroodje.