Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Pizzarette schoonmaken

Niets is zo vervelend als na een gezellige avond opgezadeld te worden met een hoop afwaswerk. Gelukkig hoeft dat lang niet altijd het geval te zijn. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om gebruik te maken van een pizzarette kan het reinigen van het oventje op zeer eenvoudige wijze verlopen. Je hoeft hier dan ook niet veel tijd in te stoppen waardoor je na een lange dag meteen je bed in kan duiken. Heb je ook een pizzarette gekocht en heb je er een uiterst gezellige avond opzitten waardoor je het niet meer ziet zitten om gedurende lange tijd aan het poetsen te slaan? In dat geval geven we je in dit artikel graag een aantal interessante tips met betrekking tot het schoonmaken van je pizzarette.

SCHOONMAKEN VAN DE KOEPEL

Van alle onderdelen van de pizzarette wordt vooral de koepel het meest gevreesd. Die vrees is deels terecht, maar deels ook niet. In eerste instantie moet het gezegd dat de koepel van een pizzarette behoorlijk kwetsbaar is. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat het nooit een goed idee is om een hete koepel af te koelen met koud water of op een koude ondergrond te plaatsen. Doe je dit wel, dan bestaat het risico dat de koepel scheuren gaat vertonen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Hier staat tegenover dat de koepel in principe niet noodzakelijk gereinigd dient te worden. Wil je deze toch eens afwassen, wacht dan in ieder geval tot hij volledig is afgekoeld en maak gewoon gebruik van warm water in combinatie met een afwasborstel. Hou er hoe dan ook altijd rekening mee dat de koepel nooit in de vaatwasser mag worden geplaatst.

REINIGEN VAN DE BAKPLAAT

Vaak verschijnen berichten op het internet die stellen dat de eigenaar van een pizzarette soms een half uur bezig is met het schoonmaken van de bakplaat. Dat hoeft absoluut niet het geval te zijn, in tegendeel. Er bestaan verschillende zeer eenvoudige mogelijkheden om de bakplaat als het ware zichzelf te laten reinigen zonder dat je daar veel tijd in hoeft te investeren. De bekendste en dan ook meest toegepaste techniek is gewoon een grote emmer met warm water nemen, er een ontvetter in doen en het geheel enige tijd laten weken. Haal de bakplaat er vervolgens uit en maak deze schoon. Je zal merken dat het aangekoekte vuil van de avond er voor als sneeuw voor de zon verdwijnt en dat zonder dat je urenlang hebt staan schrobben. Het mag dan ook duidelijk zijn, het reinigen van de bakplaat van je pizzarette hoeft absoluut geen probleem te vormen, in tegendeel.