Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Focaccia

Je hebt het ongetwijfeld al een aantal keer meegemaakt; krijg je vrienden over de vloer en weet je niet welke voorgerechten je moet klaarmaken! Als goede gastvrouw en gastheer weet je immers dat je hapjes en je voorgerechten een belangrijk deel van de avond zijn. Ben je op zoek naar een zekere manier om te scoren? Probeer dan vanavond dit foccacia recept uit! Foccacia is een van de moderne voorgerechten uit de Italiaanse keuken en kan je omschrijven als een opgewaardeerde pizza! Dit foccaccia recept zorgt er dan ook onmiddellijk voor dat je voorgerechten in de smaak vallen! Ben je klaar om de avond feestelijk in te zetten met dit focaccia recept met zongedroogde tomaten en olijven? Je zal geen andere voorgerechten meer willen serveren!

Zelf focaccia maken

Een Italiaanse plat brood, lekker voor bij de borrel of naast een frisse salade. Wat hebben de Italianen het toch fijn in die keuken. Voor zo’n heerlijk brood heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 500 gram bloem
 • 7 gram instant gist
 • 10 gram zout
 • 10 gram suiker
 • 25 cc olijfolie
 • olijven
 • cherry tomaatjes
 • rozemarijn
 • knoflook

Bereidingswijze focaccia

 1. Begin met het oplossen van de gist, in 300 ml lauw water. Zeef de bloem, ter voorkoming van klonten, en maak een mooie berg. Voeg nu de suiker toe en maak in het midden van de berg een gat. Voeg het zout toe aan de buitenkant van de berg, dit is beter voor de werking van de gist. Voeg nu voorzichtig het water en gist toe en meng het met een van je handen (ander hand blijft schoon en is wel zo handig) probeer het water binnen de berg te houden. Ga net zo lang door totdat de bloem al het water heeft opgenomen.
 2. Nu begint het mooie werk, het kneden van een mooie bol deeg. Gebruik vooral de handpalmen en duw het van je af. Hoe langer je het deeg kneed hoe mooier de structuur van de focaccia. Is het deeg mooi glad en elastisch dan kun je het laten rijzen, gewoon in de kamer of een oven van zo’n 30 graden.
 3. Tot nu kun je dit deeg voor meerdere soorten broden gebruiken, laat je dus niet beperken.
 4. Nadat het deeg is gerezen, leg je het uit in de vorm zoals jij hem hebben wil. Ik gebruik altijd een rechthoekige overnschaal en vul de bodem. Bekleed het brood nu met tenen knoflook, halve tomaatjes, rozemarijn en olijfen (dit is een mogelijheid, er zijn velen)
 5. Laat het geheel nog een keer rijzen op 30 graden in de oven, voor een half uur. Zet daarna de oven op 200 graden en bak de focaccia in 15 minuten af. Ruik je het al?

Het perfecte focaccia recept; Italië op je bord!

Heb je zin een lekkere Italiaanse maaltijd, maar ben je niet meteen dol op pasta? Dan is dit focaccia recept je op het lijf geschreven! Een foccacia is een speciaal Italiaans brood waar je onmiddellijk een goede indruk mee maakt. Je mag dit focaccia recept dan ook gerust beschouwen als een alternatief voor de klassieke pizza. Bovendien is dit een van die vele goedkope recepten die de Italiaanse keuken rijk is. Op dat punt is het meteen ook erg belangrijk om duidelijk aan te geven dat je dit focaccia recept zo duur of goedkoop maakt als je zelf wilt. Snak je eerder naar goedkope recepten? Ga dan voor een sober focaccia recept met wat zeezout en pesto; wil je eerder schitteren met een exclusief focaccia recept? Ga dan voor truffelolie, zuivere pancetta en wat biologisch gekweekte artisjokken! Ongeacht de topping die je kiest; met dit focacccia recept scoor je altijd!