Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Verschillende manier om een pizza te verwarmen

De boodschappen online bestellen is iets wat steeds meer mensen doen tegenwoordig. Het is ideaal en bespaart een boel tijd. Zeker tijdens de zomer. Op warme dagen de boodschappen thuis laten bezorgen is fantastisch. Via internet kun je bekijken wel online supermarkten er in jouw regio actief zijn. Ook internet slagers natuurlijk. Vooral dat laatste is handig voor de BBQ periodes. In dit artikel leggen we uit wat je met online bestelde boodschappen kunt doen met een pizza oven. Veel mensen hebben namelijk zo’n over maar weten niet precies wat je daar mee kunt doen. Bekijk ook onze uitgebreide kennisgids over de Pizzarette.

Verwarmen met de tuinoven
Er zijn eindeloos veel verschillende manieren om uw tuinoven te gebruiken. Maar wat u ook wilt gaan maken; U moet altijd eerst de oven goed opstoken, in ieder geval tot de koepel van binnen wit is gestookt. Daarna kunt u de oven temperen tot de temperatuur die u wilt bereiken. Dat kunt u do en door de houtskool over de ovenvloer te verdelen of zelfs uit de oven te halen. Het makkelijkst werkt u met een richtthermometer zodat u goed kunt aflezen hoe warm de oven van binnen is. Wanneer u voor een grote groep pizza gaat bakken stookt u de oven langer warm zodat deze ook langer zijn warmte vast gaat houden. Maar voor een pizzamaaltijd voor het gezin is eventjes opwarmen genoeg (in ieder geval tot de koepel van binnen wit is). Zie bijvoorbeeld tuinpizzaoven.nl voor verschillende modellen en de prijzen hiervan.

Vuur in de oven techniek
Deze techniek (350C of warmer) wordt voornamelijk gebruikt voor het bakken van pizza’s, dunne Focaccia broden, en sommige voorgerechten die een korte baktijd nodig hebben. Het doel met deze techniek is de koepel, de vloer en de lucht in de ovenflink heet te maken. De oven is klaar om te bakken wanneer de ovenkoepelwit is of wanneer de richtthermometer aangeeft dat de oven minimaal 350C heeft bereikt. U verplaatst het hout en kool naar de zijde, en bakt op de vloer naast het vuur. De vlammen reiken tot halverwege de koepel. De pizza of dunne broden bakt u in 2 minuten af. Als ze dan niet klaar zijn; dan was u oven niet heet genoeg of heeft u de pizza te dik belegd. Tijdens het bakken legt u af en toe ( elke 15min) een blokje hout bij om de vlammen in de oven te behouden en de hoge temperatuur zodoende vast te houden.

Roosteren
Het roosteren (200-300C) wordt gebruikt voor gerechten waarbij je bijvoorbeeld vlees wilt aanbakken, of groentes wilt bruinen. Of bij ovenschotels die je eerst wilt aanbakken en dan met een deksel af kunt sluiten of met vocht overgieten zodat de buitenkant een mooi bruin korstje krijgt maar de binnenkant iets langer nodig heeft om gaar te worden. Laat de oven eerst weer flink warm worden, de koepel wit, en laat dan de temperatuur iets zakken; tot 200-300 graden, afhankelijk van het soort gerecht. U kunt de temperatuur iets laten zakken door de houtskool over de vloer te verdelen en geen nieuw hout bij te stoken. Veeg het vuur naar een kant, u heeft dan nog kleine vlammetjes van 5-10 cm aan de zijkant in de oven. U kunt ook bij het roosteren ook de ovenmond open laten. Wanneer u denkt dat een gerecht te snel bakt, trekt u de ovenschaal even naar voren in de ovenmond en laat deze even rusten. U schuift deze dan later weer naar achter in de oven om af te bakken. Kijk af en toe even in de oven misschien moet u de ovenschalen een slag draaien af en toe om een mooie gelijkmatige bruining van de pizza te bewerkstelligen.

Opwarmen met de grillfunctie
Het bakken gebeurt op ongeveer 250C en lager. U gebruikt deze techniek voor broden, nagerechten, al geroosterd vlees, groenten schotels en pasta-gerechten. U stookt de oven eerst weer heel warm en schraapt de oven leeg. De kolen kunt u met een ovenschraper verwijderen. Borstel de oven schoon van as. Uw oven bakt nu langzamer en gelijkmatiger de pizza’s met de overgebleven hitte in de koepel en de vloer. U kunt de hele oven nu vol leggen met broden of meerdere ovenschalen. Plaats het deurtje in de ovenmond om de warmte en de stoom vast te houden in de oven. Uw oven geeft de stoom en hitte geleidelijk af aan het gerecht waardoor u het beste resultaat bereikt.

Keuken-Ovenfunctie
Uw oven is ook de best denkbare BBQ: Stook de oven heet en verdeel de kolen over de bakvloer. Plaats een losstaand gietijzeren rooster over de houtskool in het midden van uw oven en u krijgt een fantastisch mooi bakresultaat; mt grillstrepen van het rooster. Doordat ook de koepel zijn hitte van bovenaf afgeeft wordt het vlees meteen rondom mooi bruin gebakken, met behoud van de sappigheid van het vlees.

Plaats een reactie