Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Panna cotta maken

Wil je panna cotta klaarmaken? Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen zijn er dol op. Het is namelijk een heerlijk feesttoetje waar je jong en oud blij mee kunt maken. Dit romige toetje kun je nu klaarmaken als nagerecht en is dit recept van de panna cotta is geschikt voor vier personen. Het bevat in totaal 485 kcal voedingswaarden en je hebt in totaal een half uur  nodig om het gerecht te bereiden. Daarnaast ga je nog wel vier uur wachten voordat je de panna cotta kunt eten. Het kost even wat tijd om de panna cotta te maken, maar het wachten worden zeker beloond!

Ingrediënten panna cotta recept

Om de heerlijke panna cotta te maken, heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet. Zorg er voor dat je alles in huis hebt en dan kun je deze panna cotta bereiden. De volgende ingrediënten heb je nodig voor de panna cotta:

 • 500 ml slagroom (bekertje à 250 ml)
 • 2 vanillestokjes
 • 50 g suiker
 • 4 blaadjes witte gelatine

Keukenspullen panna cotta

Als je de panna cotta klaar gaat maken is het handig om gebruik te maken van keukenspullen, daarbij kun je denken aan 4 aluminium timbaaltjes Ø ca. 6 cm. Ook een aantal bakjes om te mixen, lepels, spatels en een garde kunnen uitkomst bieden.

Bereidingswijze panna cotta

De panna cotta is niet 1, 2, 3. Je kunt hem zelf bereiden op de manier die wij je hieronder uitleggen. Hierdoor kun je de stappen volgen en kun jij na 4,5 uur panna cotta serveren aan je gasten. Begin daarom op tijd want de panna cotta zal vier uur staan voordat je dit nagerecht kunt eten. Hoe maak je de panna cotta klaar?

 1. Je begint met de slagroom en deze doe je in een steelpan en deze breng je tegen de kook aan. Hierdoor zorg je er voor dat hij niet in gaat koken.
 2. Dan snijd je de vanillestokjes met een scherp mes in de lengte open. Daar schraap je het merg uit en dit voeg je toe aan de room. De room krijgt hierdoor een maximale vanillesmaak.
 3. Dan voeg je de suiker toe aan de vanilleroom en dit roer je tot hij helemaal is opgelost.
 4. Je haalt het geheel nu van het vuur. Je houdt het dan een kwartier tegen de kook aan op een vlamverdeler op de kleinste pit. Hierdoor kan de vanillesmaak optimaal intrekken. Dan haal je de stokjes weg.
 5. In de tussentijd week je de gelatine 5 minuten in koud water. Dit knijp je dan uit en dan voeg je het toe aan de room. Dit roer je vervolgens weer tot de gelatine is opgelost.
 6. Dan verdeel je de vanilleroom over de vormpjes.
 7. Je zet het geheel nu minimaal vier uur afgedekt in de koelkast.
 8. Na die vier uur haal je ze uit de koelkast en houd je de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 seconden onder de hete kraan. Dan doe je de panna cotta’s op de borden. Je kunt ze meteen serveren aan je gasten. Je kunt er altijd lekker fruit bij nemen van het seizoen. Hierdoor kun je ieder seizoen afwisselen en heb je ieder seizoen weer een variatie die je aan kunt brengen bij de zelfgemaakte panna cotta.

Bereidingstip panna cotta

Je kunt naast het merg ook de vanillestokjes in de room stoppen voor een extra intense smaak. Je kunt het zelf eens proberen en dan ontdek je of je dit ook lekkerder vindt. Een andere tip die we je mee kunnen geven is dat je veel af kunt wisselen met fruit. Daarbij kun je denken aan fruit dat juist in dat ene seizoen wordt aangeboden. Kies daarom nu voor een panna cotta die je klaar gaat maken en kies fruit wat echt van deze tijd is. Daardoor kun je over een tijdje weer afwisselen en hierdoor zal het nooit vervelen om de panna cotta klaar te maken en te eten uiteraard. Dit heerlijke nagerecht zal bij je gasten goed in de smaak vallen dus begin maar snel met het klaarmaken van de panna cotta. Een heerlijk toetje na een smaakvolle focaccia of Pizza met kip.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) panna cotta

De voedingswaarden voor een eenpersoonsportie panna cotta zijn hieronder weergegeven:

 • energie 485 kcal
 • eiwit 4 g
 • koolhydraten 16 g
 • vet 45 g waarvan verzadigd 26 g
 • natrium 45 mg

Plaats een reactie