Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Zelf pizza maken

Er zijn een paar geheimen van het pizza maken thuis ; zodra je ze weet, is het niet moeilijk om je eigen te maken en het kost weinig tijd. In feite, nadat je het een paar keer hebt geprobeerd zult u zich afvragen waarom ik niet eerder mijn eigen pizza thuis maakt. De onderstaande instructies zijn voor het maken van een pizza in de traditionele pizzeria stijl. De doelgroep voor deze gids is de amateur thuis kok met weinig tot geen ervaring in het maken van pizza’s .

Wat heb je nodig om zelf een pizza te maken

Het maken van pizza thuis is veel makkelijker met een pizzaschep . Met een pizzaschep, kunt u uw pizza in en uit de oven gemakkelijk zonder uzelf te branden. Bestuif de schep met een klein beetje bloem of semola en vervolgens schuif je jouw zelf gemaakte pizza op de schep om hem in de oven te leggen en te bakken. Voor de meest lekkere krokante bodem gebruikt je een pizzasteen of pizza scherm.

Het maken van pizzadeeg

Het maken van het deeg is ingewikkeld genoeg dat het zijn eigen pagina verdient. Zie basis pizzadeeg te maken , we hebben 7 verschillende pizzadeeg recepten beschreven.

Voorbereid topping terwijl het deeg rijst

Terwijl het deeg rijst kan je de tijd benutten om te gaan snijden, en voorkoken (sommige groenten moet je eerst kort voorkoken) alle ingrediënten die je gaat gebruiken voor je te maken pizza.Naast salami, wat al gaar is, moet je vlees altijd eerst bakken voor je het op je pizza legt. Het wordt namelijk wel warm als je de pizza bakt, maar niet door en door gaar. Als je gehakt, worst, kip of ander vlees gebruikt, bak het dan eerst goed gaar, giet het vet er af en leg het dan op je pizza. Als je te veel groenten op je pizza doet, kan de korst misschien een beetje zompig worden. Het water uit de groenten trekt in het deeg. Doe dus niet te veel spinazie of andere “waterige” groenten op je pizza als je niet wilt dat dat gebeurt. Verhit de oven voor op 250°C. Doe dit ruim voordat je de pizza wilt gaan bakken zodat de oven goed heet wordt. Als je een oven hebt die snel afkoelt, zet hem dan zo hoog mogelijk.

Tips voor pizza maken thuis

Deze stap is veruit de meest courante pizza valkuilen.. We bakken snel, en we bakken op een hoge temperatuur – dit betekent dat er twee dingen waar we mee te maken hebben: ongelijk bakken en verbranden van de pizza.

 1. Vermijd ongelijk bakken
  Spreid uw toppings gelijkmatig over het oppervlak van de pizza, het vermijden van “bergen.” Vermijd opstapelen toppings in het midden, doe je dat niet heb je kans dat niet alles goed gaar wordt. Wees niet bang om de topping zo dicht mogelijk tot aan de rand te duwen.
 2. Vermijd verbranden
  Er zijn een aantal ingrediënten die snel verbranden waaronder sommige soorten kaas.

  • Spinazie
  • Verse basilicumblaadjes
  • Ham
  • Gehakt of fijn gehakte knoflook
  • Gebruik een kaas of een mix van kazen met een laag vochtgehalte. Vermijd kazen met een laag smeltpunt (zoals cheddar) Mozzarella en provolone zijn altijd goed op pizza.

Tips voor zelf pizza beleggen!

Nadat u uw toppings heeft toegevoegd, schuift u de pizza in de oven, en geniet van de heerlijke geur die in de keuken zal ontstaan. Je kunt je eigen pizza beleggen, maar weet jij welke pizza namen welke ingrediënten bevatten? We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet zodat je zelf je keuze kunt maken. Misschien ken je de naam van de pizza die je lekker vindt, maar de ingrediënten niet, nou vanaf nu wel:

 • Margherita – Tomaat, mozzarella, basilicum
 • Napoletana – Tomaat, mozzarella, ansjovis, oregano
 • Marinara – Tomaat, knoflook, oregano
 • Pizza bianca al rosmarino – Mozzarella, rozemarijn
 • Pizza calzone – Tomaat, mozzarella, basilicum
 • Pizza Bianca – Mozzarella
 • Pizza con gamberi e rucola – Tomaat, garnalen en rucola
 • Pizza al peperoncino dolce – Tomaat, mozzarella, paprika

Plaats een reactie